Ben jij je gele tanden beu?

Heb jij last van gele tanden en schaam je je ervoor? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk je tanden witter krijgen. Het is belangrijk om te weten waar die verkleuring vandaan komt, zodat je met de perfecte oplossing ervoor kan zorgen dat jouw tanden mooi wit worden. Hier kun je lezen waarom jouw tanden waarschijnlijk een beetje geel zijn, wat je vooral moet vermijden, en wat je juist wel moet doen om je tanden wat witter te krijgen.

Waar komt die gele gloed vandaan?

Het kan verschillende oorzaken hebben dat jouw tanden niet mooi wit zijn. De gele verkleuring kan simpelweg komen door leeftijd of genetische aanleg. Dit is helaas niet te beïnvloeden, maar er zijn ook factoren die wel te beïnvloeden zijn. Zo zijn er bepaalde voedingsmiddelen en kleurstoffen die zorgen voor gele tanden. Ook zorgt dunner tandglazuur ervoor dat het tandbeen zichtbaarder wordt. Helaas is dat tandbeen geel van kleur. Ook zorgt nicotine uit sigaretten voor een verkleuring van je tanden. Een droge mond, dus te weinig speeksel, kan ook een reden zijn dat jouw tanden er niet mooi uitzien. Speeksel is immers een bescherming voor je gebit doordat het zuur wordt geneutraliseerd. 

Wat moet je vermijden?

Op het gebied van voedingsmiddelen kun je gelukkig zelf ervoor kiezen om sommige etens- of drinkwaren te vermijden. Zo kun je beter wat minder suiker of zuur eten en ook wat minder vaak koffie drinken. Ook zorgen sigaretten voor een verkleuring, dus roken kun je ook beter niet doen. Vermijd ook middelen die zorgen voor een drogere mond, want speeksel is erg nuttig. Een aantal dingen vermijden kan dus al een grote stap in de goede richting zijn en kan gele tanden voorkomen.

Wat moet je juist wel doen?

Goed poetsen is de eerste stap richting een mooi en gezond gebit met mooie witte tanden. Mondspoelingen die de speekselklieren stimuleren zijn goed om dagelijks te gebruiken. Je kunt er dan ook op letter dan je mondwater en tandpasta een blekende werking heeft door bijvoorbeeld kokosolie of actieve koolstof te bevatten. Verder is het slim om regelmatig de tandarts en mondhygiëniste te bezoeken. Een klein dingetje dat je nog kan doen is na elke maaltijd je mond even spoelen met water. Dit is vooral verstandig bij zure voedingsmiddelen. Let dus goed op en binnenkort heb ook jij een stralend wit gebit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *